📦 Nemokamas pristatymas perkant už 150 eurų ir daugiau.

Jūsų krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Ką daryti ir ko nedaryti kepant COBB grilyje

Ką daryti ir ko nedaryti kepant COBB grilyje

Ką daryti:

  • Prieš įdėdami vidinį indą, patikrinkite, ar apsauginės gumutės yra savo vietoje, nes į grilio žiedo gumutes atsirems įkaitęs vidinis indas su karštomis anglimis. Grilio žiedo gumučių paskirtis – sudaryti tinkamą termoizoliaciją ir apsaugoti žiedą bei grilio korpusą nuo perkaitimo.
  • Jei neturite specialaus dangčio laikiklio, iš anksto pasiruoškite karščiui atsparią vietą, kurioje laikysite įkaitusį „Premier“ arba „Supreme“ grilio dangtį ar kitus indus. Tam puikiai tinka COBB pjaustymo lentelė – joje yra specialūs grioveliai, skirti giliau įleisti dangtį.
  • Originali pjaustymo lentelė pravers ir gamtoje, kai norėsis, kad ką tik iškeptas valgis neatvėstų: paprasčiausiai maistą padėkite ant lentelės ir uždenkite dangčiu – neliks jokių oro tarpų.

cobb grilis, cobb, cobb griliai

  • Kepdami valgį COBB kepsninėje stenkitės kuo mažiau kilnoti dangtį – taip tik prailginsite maisto kepimo laiką ir eikvosite sukauptą šilumą.
  • Nepriklausomai nuo to, kokį valgį kepate, per visą kepimo laiką jį nors kartą reikėtų apversti.
  • Naudokitės pakėlimo rankena: ji pravers tiek keliant įvairius įkaitusius COBB indus („Griddle“ lėkštę, kepimo groteles, wok keptuvę ir kitus priedus), tiek ardelį su anglimis.

  • Naudokite vidinio indo vienkartinį įdėklą, kad apsaugotumėte grilį nuo stipraus pridegimo.

  • Po kepimo iškart išpilkite visus vidiniame inde susikaupusius, dar sustingti nespėjusius skysčius ir riebalus.
  • Po kiekvieno kepimo, COBB grilį būtinai išplaukite. Plauti galite ir indaplovėje. Stipriems pridegimas pašalinti naudokite specialų grilių ir orkaičių valiklį „Granit“.
  • Žiemos metu naudokite didesnį kiekį anglių nei vasarą.
  • Uždenkite dangtį valgio rūkymo metu.

Ko nedaryti:

  • Įdegdami COBB grilį nenaudokite degiųjų skysčių. Įdegimui puikiai tinka 100 % natūralūs susuktos medienos ar vilnos įdegtukai be jokių priedų.
  • Grilį įdekite lauke – įkūrimo pradžioje gali būti nemažai dūmų.
  • Ant grilio nedėkite indų („Griddle“ lėkštės, wok keptuvės ir kitų), kol matosi atvira liepsna.
  • Prieš kepdami palaukite, kad nors 30 % ardelyje esančių uždegtų anglių / briketų papilkėtų.
  • Tik virš anglių padėję specialų priedą / indą, grilį galite uždengti dangčiu – kitu atveju gali išsilydyti dangčio rankena.

  • Kepdami valgį, nepildykite ardelio naujomis anglimis ar briketais. Kurą pildykite tuomet, kai nekepate.
  • Neuždenkite specialių angų, pro kurias patenka oras – jam yra būtina cirkuliuoti viso kepimo metu.

    Ankstesnis įrašas
    Kitas pranešimas
    Grįžti į PATARIMAI

    Palikite komentarą

    Atkreipkite dėmesį, kad prieš publikuojant komentarus, jie turi būti patvirtinti.