📦 Nemokamas pristatymas perkant už 150 eurų ir daugiau.

Jūsų krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Renkamės kelioninį grilį. 2 dalis

Renkamės kelioninį grilį. 2 dalis

tęsinys. 1 dalį skaitykite čia

Kiek turite kantrybės laukti kol grilis atvės?

Nors, rodos, tai ne taip svarbu perkant kepsninę, visgi galimybė baigus kepti ir pavalgius važiuoti toliau leidžia būti savo laiko šeimininkais. Atvėso oras, pradėjo kilti vėjas, pradėjo lyti – jums nereikia dairytis užuovėjos, pastogės, sukti galvos kaip greičiau atvėsinti grilį jam nepakenkus. Iškylaujantys su vaikais pritars – jų norai ir nuotaikos keičiasi kur kas dažniau nei oras.

O kur dar galvos skausmas dėl to, kaip reikės purviną, suodiną daiktą sudėti į mašiną ir būti tikram, kad jos vidus išliks ne tik švarus, bet ir nepradės svilti. Tad jei tokios situacijos jums pažįstamos, jei kaskart kepate kitoje vietoje – rinkitės metalinius grilius. Jie kur kas greičiau atvėsta nei keramika. Na o jei jo konstrukcija tvirta – tokiu atveju galite netgi atvėsinti ir vandeniu.

Kamado griliai, nepaisant jų dydžio, karšti išlieka bent 3-4h. Jums teks apsišarvoti kantrybe, nes net ir išėmus iš jų anglių likutį (kas nėra labai patogu), pati keramika bus dar ilgai įkaitusi. Prisiminkite krosnis – principas tas pats. Be to, įkaitęs kamado yra daug jautresnis smūgiams nei atvėsus. Ir kitaip  bei metalinio grilio atveju jo griežtai negalite bandyti vėsinti vandeniu – sutrūks.

Itin skubantiems keliauti rekomenduojame rinktis granulinį, dujinį grilius. Ištikimi angliniams pasvarstykite apie COBB: jo konstrukcija leidžia patogiai išimti žarijas, o grilį į krepšį ar tiesiai į mašiną galite nusinešti ir įsidėti jau po kelių minučių. Ir be jokios baimės, kad bus apgadinti automobilio pamušalai ar kiti bagažinėje esantys daiktai.

Patogus nešimas

Nors ne vienas svarbiausių, tačiau dar vienas aspektas, kurį turite įsivertinti – tai galimybė grilį patogiai pernešti į kitą vietą ar iki automobilio.

Didesni, sunkesni griliai dažnai turi ratukus, padedančius juos pervežti. Tačiau dažnas gamintojas, siekdamas sumažinti gaminio savikainą, juos parenka kuo mažesnius ir pigesnius. Visgi rimtai į gaminius žiūrintys gamintojai tai daro atsakingai. Jūs tik pažiūrėkite į didelius, grublėtus ratus WEBER ir NAPOLEON kepsninėse! Negana to, šie griliai susilanksto ir vežami lyg lagaminai, tad nei 100, nei 500m atstumas nebus kliūtis iki gražiausios jūsų pikniko vietos.

Kiti griliai gali turėti dideles, patogiose vietose esančias rankenas ar krepšius (pvz. COBB krepšys). Vis dėl to, nors tai atrodo elementaru, tai nėra taip dažnai apgalvojama...

cobb-grilis-krepsys-dviratis

Kuro šaltinis

Elektriniai, dujiniai, granuliniai, angliniai – pasirinkimo daug. Visgi kelionėms mažiausiai tinkami elektriniai griliai: ne visur yra rozetės, jos ne ten, kur norisi. Dujiniai griliai itin pravartu norintiems keptis iš karto, patiems reguliuoti temperatūrą. Dujų balionas yra kompaktiškas, patogiai susitalpina į automobilį. Be to, jeigu planuojate keliauti po užsienį, atkreipkite dėmesį į stovyklaviečių ir kempingų reikalavimus: dažname jų draudžiami bet kokios, net ir saugiausios konstrukcijos angliniai griliai. Šios taisyklės laikymasis tikrinamas, o nusižegusių laukia atostogas apkartinanti bauda. 

Kai kurie griliai turi tik vienkartiniams dujų balionėliams pritaikytus prijungimus, kiti - tik didesniems balionams. Nors dujų pajungimo sistemos pakeitimas nekainuoja daug, tačiau tam reikės šiek tiek jūsų laiko ir pastangų. Tad jei aktualu laisvai ir patogiai pakeisti baliono tipą - rinkitės tas kepsnines, kurios turi šią apgalvotą funkciją. 

Angliniai griliai, nors ir kaskart suteikia maistui unikalų dūmo skonį, reikalaus daugiau jūsų laiko ir gerai nusiteikusių kaimynų. Juk anglių nudeginimas neįmanomas be daugiau ar mažiau dūmų. Be to, kepti galėsite pradėti ne iš karto, temperatūrą reguliuosite ne taip patogiai kaip su dujiniais griliais. Žinoma, dūmų kiekis bus mažesnis, jeigu rinksitės kokybiškas anglis ar anglių briketus. Ypač mažai dūmų skleidžia kokoso anglies briketai ar tabletės.

Graunuliniai griliai – naujiena Lietuvoje. Jie puikiai tinka kelionėms, tačiau vienintelis jų minusas – granulėmis turėsite pasirūpinti iš anksto ir pakankamu jų kiekiu. Jei anglių ar dujų balionėlių / balionų galite rasti pakeliui, tuo tarpu granules įsigyti galite tik specializuotose fizinėse ir e-parduotuvėse.

Šimtaprocentiniam patogumui

Pagalvokite kur ir kaip kepsite. Ar jūsų grilis bus ant žemės, ar galėsite jį padėti ant stalo, ar  bus patogus jo aukštis. Be to, kai kurie griliai patys įkaista ar iš jų gali iškristi žarijos – tokiu atveju teks būti itin atsargiems kepant per karščius prie sausos žolės, jachtoje ar kemperyje.

Grilių, kuriuos galite dėti bet kur, pasirinkimas nemažas – tai ir COBB, kurio šonai ir apačia visada vėsūs. Jis netirpdo net ledo, kuo įsitikinome ne kartą (galite pažiūrėti, pvz. čia).

Be to, kai kurie gamintojai specialiai yra ištobulinę savo modelius taip, kad jie tiktų ir kelionėms, ir kepimui terasoje: grilį galima nukelti nuo vežimėlio ir vežtis tik pačią kepsninę.

travel q grilis

Apžvelgėme svarbiausius aspektus, kuriuos įvardinome remdamiesi daugiau nei 20 metų patirtimi dirbant su griliais. Girdime mūsų klientų norus, situacijas, poreikius, mielai išklausome atsiliepimus, tad džiaugiames galėdami pasidalinti informacija su tais, kurie dar tik ieško savo grilio.

Jeigu norėsite sužinoti daugiau, apžiūrėti įvairiausias kepsnines kelionėms ir ne tik – kreipkitės. Patarsime ir padėsime išsirinkti. Mielai laukiame jūsų Griliai.lt prekybos centre Galindų g. 9, Kaunas. Pirmadieniais – penktadieniais dirbame 9 – 18h, šeštadieniais 10 – 15 h.

E-parduotuvėje kepsnines apžiūrėti ir įsigyti galite visą parą. Jūsų patogumui – išsamūs jų aprašymai, specifikacijos ir video medžiaga.

Kyla klausimų? info@griliai.lt  / +370 676 90777

Ankstesnis įrašas
Kitas pranešimas
Grįžti į PATARIMAI

Palikite komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad prieš publikuojant komentarus, jie turi būti patvirtinti.