📦 Nemokamas pristatymas perkant už 150 eurų ir daugiau.

Jūsų krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

STYLE DE VIE rankų darbo peiliai. Kaip gimsta FORGED kolekcijos?

STYLE DE VIE rankų darbo peiliai. Kaip gimsta FORGED kolekcijos?

Ne vienas, užsukęs į mūsų parduotuvę, sustoja ties STYLE DE VIE Authentique gaminiais. Akį prikausto įspūdingų raštų peiliai, magnetinės peilių juostos, įvairiausių formų ir dydžių pjaustymo lentelės, sūrio, sviesto, steiko peiliai ir jų rinkiniai - sąrašą galima dar ilgai tęsti! 

Įspūdingi STYLE DE VIE Authentique peiliai priverčia sustoti, pasigrožėti ir paliesti kone kiekvieną. Ar gali būti kitaip: juk olandai ne vieną šimtmetį visame pasaulyje garsėja kalvininkystės tradicijomis. Tad jokios nuostabos nesukelia tai, kad FORGED kolekcijų peiliai sulaukia tiek pagyrimų. Girdėdami ne vieną parduotuvės lankytoją galime drąsiai sakyti, kad aštrus, kokybiškas, išskirtinio dizaino peilis - pageidaujamų gauti dovanų sąrašo viršūneje (ieškantys idėjų dovanoms - atkreipkite dėmesį!).

Style de vie peiliai

Kolekcijos

STYLE DE VIE Authentique kaltinius rankų darbo peilius pagal dizainą, naudojamus plienus ašmenims, rankenų medžiagą ir formą glaudžia po FORGED prekės ženklu ir skirsto į 6 kolekcijas: Olive Forged, VG10 Forged, Katai, Brute Forged, Intense Forged, Sebra Forged. Griliai.lt parduotuvėje galite rasti Olive, VG10 ir Katai kolekcijas. 

Visos FORGED prekių ženklu pažymėtos kolekcijos iš kitų išsiskiria unikalia, įspūdinga ir charakteringa išvaizda, kruopščiai apgalvota forma, puikiu funkcionalumu ir aukščiausia kokybe. Tai peiliai, kuriais galite didžiuotis ir grožėtis! Juos lengvai atpažinsite pagal kaltinį ašmenų raštą.

Style de Vie FORGED peilių gamyba

Kaip gaminami rankų darbo peiliai? Žvilgsnis į STYLE DE VIE Authentique dirbtuves

Peilio gamyba reikalauja daug laiko, energijos ir, svarbiausia - kantrybės. Peilio pradžia - neapdirbto plieno gabalas, kuris transformuojamas į grakščių formų, aštrų peilį, prieš tai pereidamas daugybę procesų. 

Rezultatą lemia ne tik kruopščiai medžiagos, tokios kaip metalo rūšis, rankenos medžiaga, bet ir žmogiškasis faktorius: žinios, įgūdžiai ir sugebėjimai.  

Nors truputėlį pažvelkime į dirbtuves ir tą daugeliui nepažįstamą peilių gamybos pasaulį. Pasaulį, kuriame dizainas, meistrystė ir aistra eina koja kojon. Atidarome duris į Style de Vie Authentique cechą:

Style de Vie FORGED peilių gamyba

Peilio pradžia - kokybiškas, sertifikuotas, pagal reikiamas charakteristikas parinktas plienas. FORGED peiliai gaminami iš japoniško plieno. Jei Olive Forged kolekcijos peiliai ruošiami iš 7cr17mov, tuo tarpu VG10 Forged ir Katai Forged - iš 5 sluoksnių VG10 plieno, kurio parametrai nuolatos tikrinami.

Stačiakampiai metalo ruošiniai yra kaitinami aukštoje temperatūroje tam, kad juos būtų galima užgrūdinti. Tai - itin svarbi peilio gamybos dalis. Nesilaikant technologijos vos kelių laipsnių ir minučių netikslumas gali "sugadinti" plieno ir tuo pačiu - būsimo peilio kokybę. 

Užgrūdinus metalą, ruošinys pradedamas formuoti. Taip pamažu peilis pradeda įgauti reikiamą storį (visų FORGED kolekcijų jis vienodas - 2 mm) ir numatytą formą. Plačiau apie peilių formas - artimiausiuose įrašuose.

Plienas apdirbamas ne vieną kartą su plaktuku ir kaltu, kad įgautų FORGED serijoms būdingus unikalius kalto metalo raštus ant ašmenų. Olive Forged ir VG10 Forged parinkti staboki plaktukai, tuo tarpu Katai Forged - itin maži. Atitinkamai skiriasi ir  jų paliekamas raštas.

Style de vie peiliai

Suformavus formą metalas yra pakartotinai kaitinamas. Įkaitinus iki reikiamos temperatūros įkalamas FORGED logotipas. Jį galite matyti ant kiekvieno peilio ašmenų, netoli nuo rankenos.

Karštas plienas yra merkiamas į specialią terpę tam, kad įgytų tinkamą kietumą ir tam tikras mechanines bei fizikines savybes.

Style de Vie FORGED peilių gamyba

Kietumui matuoti naudojama Rockwell skalė (HRC). Kuo šis skaičius didesnis - tuo peilis ilgiau išlaiko aštrumą, yra kietesnis, tačiau tuo pačiu metu ir yra trapesnis (turi daugiau geležies). Olive Forged kolekcijos peiliai turi 58, Katai ir VG10 - 60 Rockwell (HRC) kietumą. 

Style de Vie FORGED peilių gamyba

Išgavus numatytą kietumą metalas nupoliruojamas pirmą kartą. Po šio proceso ašmenys įmontuojami į parinktą rankeną. Rankena nupoliruojama, o jos gale įmontuojama kaltiniu raštu papuošta detalė. Ji kartu ir pratęsia dizainą, atkartoja kaltinį raštą rankenos gale, ir tuo pačiu subalansuoja peilio svorį.

Katai Forged šefo peilis

 

Olive Forged kolekcijų peiliai puikuojasi natūralaus alyvmedžio rankenomis. Alyvmedis pasižymi šviesiu, tačiau itin išraiškingu medienos raštu, antibakterinėmis savybėmis, yra kietas, sunkiai drėgmę įgeriantis medis. 

VG10 Forged kolekcijų peiliams parinkta speciali šaknų mediena, o Katai Forged - šaknų mediena su specialiu kompozito užpildu, suteikiančiu netipinį, tačiau itin išraiškingą rankenos raštą.

 Style de Vie FORGED peilių gamyba

Peilio galandinimas - pats svarbiausias etapas visame procese. Nuo meistro sugebėjimo ir žinių priklauso ar jūsų peilis pjaus tiksliai, patogiai ir pagalandinimas tarnaus maksimaliai ilgai. Kiekvienas peilis yra kruopščiai ruošiamas patyrusių meistrų rankomis. 

FORGED kolekcijų peilių galandinimui naudojamos specialios japoniškos skirtingų rupumų juostos su vandeniu. 

Priklausomai nuo peilio formos bei metalo peiliai yra pagalandami skirtingais kampais: pvz. VG10 ir Olive Forged kolekcijos šefo peiliams reikalingas 22 laipsnių kampas, tuo tarpu Katai - 18.

Po šio proceso meistrai kruopščiai apžiūri kiekvieną peilį ir tikrina jų tiesumą, briauną bei aštrumą. 

Style de Vie FORGED peilių gamyba

Peiliai kruopščiai nuvalomi prieš juos supakuojant į specialias medines dėžutes su paminkštinimais. Ašmenys yra padengiami apsauginiu sluoksniu - natūraliu aliejumi. 

Kviečiame pažiūrėti trumpą video apie šių peilių gamybą STYLE DE VIE Authentique dirbtuvėse

 

Ankstesnis įrašas
Kitas pranešimas
Grįžti į NAUJIENOS

Palikite komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad prieš publikuojant komentarus, jie turi būti patvirtinti.