📦 Nemokamas pristatymas perkant už 150 eurų ir daugiau.

Jūsų krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Pagalandome žinias. Kaip praėjo peilių pamoka?

Pagalandome žinias. Kaip praėjo peilių pamoka?

Buvo be galo smagu pamatyti jus pirmojoje šių metų pamokoje. Ji - ne tik pirma po ilgos, karantino nulemtos pertraukos, bet ir pirmą kartą - peilių tema. 

Keletą peilių griliai.lt asortimente turėjome jau nuo senai. Tai žinomiausių pasaulio grilių gamintojų NAPOLEON ir WEBER kepsninių fanams siūlomi šefo peiliai. Visgi, plečiantis grilio ir maisto gaminimo kultūrai, pamatėme, kad stipriai išaugo poreikis turėti ir gerus, kokybiškus, aštrius įrankius maisto ruošai.

Po ilgų derybų 2019 tapome vokietijos kompanijos OLEIO, o 2020 - olandų STYLE DE VIE Authentique distributoriais Lietuvoje. Internetinėje ir fizinėje parduotuvėje galėjome pasiūlyti įvairiausios kokybės, parametrų, formų ir dizainų peilių. Visgi teisingas posakis: kuo toliau į mišką, tuo daugiau... Peilių tema pradėjus į ją gilintis - neišsemiama! O kas geriau, jei ne užkietėjęs entuziastas gali apie ją papasakoti?

Style de vie peilis kolekcija olandija

Pamoką pravesti ir atsakyti į visus klausimus pasikvietėme kaunietį Rimantą Lukoševičių. Rimantas turi beveik 20 metų vadybinę ir galandinimo patirtį su profesionaliomis kirpėjų žirklėmis, o kiek mažiau - peiliais ir jų galandinimu. Pastaraisiais metais jis pradėjo koncentruotis į savo seną aistrą - būtent profesionalų peilių galandinimą.

Peilių pamoka Rimantas Lukoševičius peilių galandinimas

Dar prieš kurį laiką, tik susipažinus su Rimantu, mėgstančiu, ir svarbiausia - mokančiu savo amatą žmogumi, abejonių nekilo, kad pamokoje informacija bus pateikta aiškiai, konkrečiai, išsamiai ir įdomiai. Taip ir buvo! 

Kalbinamas profesionalaus renginių vedėjo Ryčio Mazūro, Rimantas kone 1.5h pasakojo apie įvairiausias subtilybes, susijusias su peiliais. Klausytojai išgirdo svarbiausius kriterijus pagal kuriuos reikia išsirinkti gerą, kokybišką, ilgai išlaikantį aštrumą peilį. Jų, tiek išmatuojamų, tiek užčiuopiamų, tiek pajaučiamų - ne vienas.

Viena iš įdomiausių temų pamokoje - peilių formos. Susirinkusiems buvo papasakota kuo skiriasi kiekviena iš jų. Daliai iš svečių iki pamokos santoku ar nakiri buvo tik japoniškai skambantys žodžiai. O kur dar ir kiti peilių formų pavadinimai! Juk kiekviena iš jų sugalvota ne be priežasties. Vien STYLE DE VIE Authentique OLIVE FORGED kolekcijoje jų bent 11. 

 Style de vie olive forged peilis kolekcija olandiskas ranku darbasStyle de vie olandiskas peilis kolekcija ranku darbas

Seminaras apie peilius neįmanomas nepavardinus metalų sudėties, pavadinimų, nepapasakojus apie kietumą, Rockwell skalę, nepaminėjus ilgių ir rankenos formos bei medžiagos...

Rimantas papasakojo kur saugiai peilius laikyti, kaip prižiūrėti, ant ko pjaustyti. Griliai.lt parduotuvėje pasirinkimo variantų - ne vienas. Laikymui - ir magnetinės medinės juostos, tvirtinamos prie sienos, ir peilių stovai, ir odiniai dėklai; pjaustymui: akacijos lentelės ar net specialios medžiagos lanksčios lentelės. Žinoti ką pasirinkti - svabu! Nuo to irgi priklauso kiek ilgai jūsų peilis išliks aštrus.

Oleio ir style de vie authentique magnetines lenteles

Žinoma, negalėjome nepaliesti ir galandinimo temos - Rimantui pačios įdomiausios, o susirinkusiems - ypač aktualios. Kaip galąsti, kokias priemones naudoti, kokiu kampu laikyti brūkštą, kaip nesugadinti galandant, ką daryti sugadinus,... Tai tik mažutėlė viso pasakojimo dalis. 

Peilių pamoka griliai.lt parduotuvėje.

O kaipgi be prietarų? Juk daug kas nuoširdžiai įsitikinę, kad peilio dovanoti - negalima. Bet juk maisto ruošimas be jo - sunkiai įmanomas, o retas gali pasidžiaugti išties aštriais peiliais virtuvėje. Tad ką daryti? Pakalbėjome ir apie tai. 

Kad pamokoje išgirsta teorija įsisavintų geriau, pakvietėme ir paliesti, palaikyti, pajausti STYLE DE VIE Authentique ir OLEIO peilius, pamatyti jų formų, medžiagų skirtumus, pabandyti papjaustyti popierių ir pasitikrinti peilių aštrumą. 

Peilių pamoka OLEIO Style de vie authentique 

Skanioji renginio dalis vyko lauke: atvykę anksčiau galėjo pamatyti kaip atrodo naujausios itališkos automatinės šašlykinės TECNOROAST 20 ir įsitikinti, kad lengviau grilinti nei su jomis tiesiog neįmanoma!

O ant kito, kelionėms, turizmui, ir netgi - renginiams tinkamu grilium COBB Premier pakepėme vištienos krūtinėles. Padėtos ant SMOKEY OLIVE WOOD alyvmedžio lentelių, parūkytos alyvmedžio drožlėmis jos padarė įspūdį visiems!

COBB kelioninis grilis ant stalo alyvmedžio lentelė rūkymui SMOKEY OLIVE WOOD

Ir tikrai taip, nuotrauka nemeluoja: COBB grilis visą kepimo laiką buvo padėtas ant plastmasinio stalo, uždengto staltiese. Pirmą kartą matantys COBB grilį buvo nustebę - ir ne veltui: ir stalas, ir staltiesė išliko nepažeisti.

Dar kartą dėkojame visiems atvykusiems pasivaišinti, paklausyti ir paklausinėti. Ypatingai didelė padėka - peilių asui Rimantui Lukoševičiui ir renginio vedėjui Ryčiui Mazūrui

Pagaląsk žinias. Peilių pamoka su profesionalu. Rimantas Lukoševičius peilių galandinimas, Rytis Mazūras renginių vedėjas

 

Dėkui už puikius atsiliepimus apie renginį! Kartosime! Sekite naujienas!

Ankstesnis įrašas
Kitas pranešimas
Grįžti į NAUJIENOS

Palikite komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad prieš publikuojant komentarus, jie turi būti patvirtinti.