📦 Nemokamas pristatymas perkant už 150 eurų ir daugiau.

Jūsų krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Kvapni pažintis su Smokey Olive Wood

Kvapni pažintis su Smokey Olive Wood

Reikia pripažinti - nelemtasis Covid-19 sujaukė daugelio planus ir įnešė daug nežinomybės. Nors Stephane Pover, Smokey Olive Wood įkūrėjo, vizitą ir rūkymo pamokas derinome jau senai, bet laukėme iki paskutinio momento, kada bus aišku, jog mūsų svečio bilietai tikrai nebus atšaukti. 

Džiaugėmes sulaukę Stephane žinutės, kad skrydis įvyks, tad suskubome skelbti Jums apie pamoką - susitikimą. Nors ir per kelias dienas, jūsų užsiregistravo tiek, kad organizavome ir dar vieną.

Stephane pamokų metu papasakojo apie netikėtą įmonės įkūrimo pradžią, įkvėptą tiesiogine to žodžio prasme - gardžių Ispanijos alyvmedžio kvapų. 

Renginio metu buvo įdomu išgirsti apie pačius medžius, jų augimą, kirtimą, džiūvimą saulėje, smulkinimą, pakavimą ir kelionę į tolimiausias pasaulio šalis.

Stephane papasakojo apie skirtingas medienos frakcijas: jei smulkiausia, "dulkės" yra skirta šaltam rūkymui, tuo tarpu stambesnės jau skirtos naudoti karštam rūkymui. Pasirodo, kuo lengvesnis medis (jo dūmas), tuo stambesnę jo frakciją galima rinktis rūkymui naminiuose, sąlyginai nedideliuose griliuose. O didesnių rūkyklų ar laužaviečių savininkams svečias rekomendavo delno dydžio medžio gabalus - tai ir ekonomiškiausias, ir geriausiai tinkantis variantas dėl itin lėto ir ilgo rūkimo.

Susitikimo metu uostėme skirtingų medžių aromatus: citrinmedžio, apelsinmedžio, migdolo, alyvmedžio, Holmo ąžuolo ir graikiško riešutmedžio. Pasirodo, Ispanijos pasididžiavimas - paelja ruošiama ant citrinmedžio ar apelsinmedžio malkų, sardinių ir net fantastiškų picų kepimui naudojamos tik alyvmedžio malkos.

O tie, kas neitin gerai užuodžia kvapus, galėjo įsitikinti kuo skiriasi rūkstant medžiui suteikiama tik jam būdinga spalva bei skonis. Ne vienas buvo sužavėtas ir vištienos krūtinėlės, ir varškės sūrio, ir pomidorų, ir lašišos bei kitų patiekalų skoniu bei vaizdu! 

Su rūkymu net ir dažniau susiduriantys renginio svečiai turėjo progą įsitikinti kuo skiriasi švelnaus ir ryškaus medžio dūmai bei kokią įtaką turi per didelis ryškaus dūmo kiekis maistui.

Alyvmedžio lentelės sužavėjo ne vieną - jos ne tik neįtikėtinai tankios, bet ir išskirtinio grožio bei tvirtumo. Ant jų COBB grilyje parūkytos vištienos krūtinėlės susilaukė didžiausios nuostabos. Malonu nustebinti ir vaizdu, ir skoniu, ir aromatu, kai tam tereikia vos kelių ingredientų ir tinkamai parinkto medžio rūkymui. Receptą ir gaminimo eigą jūsų prašymu įkėlėme čia

Tikimės, kad rūkymo pamokos paskatins ne tik žengti pirmuosius žingsnius į rūkymo pasaulį, bet ir paskatins patyrusius dar labiau praplėsti akiratį, skonių ir spalvų gamą. 

Iki kitų, gardžių, kvapnių ir įdomių susitikimų. Gero dūmo!

Ankstesnis įrašas
Kitas pranešimas
Grįžti į NAUJIENOS

Palikite komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad prieš publikuojant komentarus, jie turi būti patvirtinti.