📦 Nemokamas pristatymas perkant už 150 eurų ir daugiau.

Jūsų krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Žengiame į priekį su geriausiais! Unilever profesionalų pamoka žuvies tema

Žengiame į priekį su geriausiais! Unilever profesionalų pamoka žuvies tema

Ilgai derinomės ir laukėme, kad pagaliau jus galėtumėme pakviesti į išties išskirtinius mokymus! Kartu su jumis džiaugėmės, kad vėjuotą trečiadienio popietę pas mus apsilankė ir savo žiniomis sutiko pasidalinti vienos didžiausių pasaulyje kompanijų - Unilever Food Solutions profesionalių virtuvės šefų - konsultantų komanda.  

Gausus pamokos klausytojų būrys galėjo išgirsti apie pasaulinės kompanijos Unilever darbą, naujų produktų kūrimą, inovacijas maisto srityje, paragauti naujausių prieskonių bei esencijų, išklausyti netolimos ateities tendencijas, prognozes apie būsimus madingus patiekalus ir skonių derinius.

Pamokai pasirinkta žuvies tema, tad Unilever šefai pasidalino savo žiniomis apie skirtingų žuvų paruošimą: lašišos, dorados, silkės. Jos buvo marinuotos, keptos, rūkytos su įvairiais prieskoniais, naudojant ir netikėtus sprendimus.

Kol lašiša laukė savo eilės marinate šefai papasakojo apie lietuvių jau pradėtą pripažinti doradą. Dorados buvo paprieskoniuotos Knorr žuvies prieskoniais, o keptos skirtingai. Ant naujausio ir moderniausio pasaulyje elektrinio grilio Weber Pulse 2000 šefai iškepė didžiausią doradų kiekį. Dūmo skoniui suteikti šefai šį kartą naudojo ne drožles, bet ko gero įdomiausią Unilever naujieną - dūmo esenciją

Likusias doradas griliai.lt komanda kepė - rūkė ant kelioninių grilių COBB su Smokey Olive Wood citrinmedžio drožlėmis.

Renginio svečiai galėjo palyginti kuo skiriasi žuvies skonis, tekstūra, spalva, kepimo laikas ruošiant skirtingomis technikomis. 

Žuviai akomponavo grilintos rudeninės daržovės: paprikos, baklažanai, pievagrybiai, cukinijos, marinuotos su Knorr grilio prieskoniais. Dūmo skoniu jas papildė Knorr dūmo esencija - išsigelbėjimas tiems, kurie nori nerūkydami jausti  unikalų dūmo kvapą ir skonį savo patiekaluose.

Sakoma, kad žiemai reikia ruoštis vasarą, tad galvodami apie artėjančias Kalėdas Unilever komanda pasiūlė netikėtą, bet visus sužavėjusį skanų užkanduką su silke. Jo sudedamosios dalys - švelniu ir subtiliu skoniu išsiskirianti Matje silkė su miško grybais ir taip vadinamo penktojo - Umami skonio esencija bei ajerų duonos pabarstukais. 

Tigrinės krevetės, marinuotos su Knorr citrusinių vaisių esencija, česnakais ir imbierais buvo pamokos "vinis"! Grilintos ant elektrinių Weber Pulse 2000 ir anglinių COBB kepsninių, pateiktos su aromatinga ananasų salsa ir gaiviu citrusiniu majonezu jos nepaliko nei vieno abejingu! 

Profesionalūs šefai žino - be užkandžių ir pagrindinių patiekalų ateina laikas, kuomet norisi ko nors skanaus ir gaivaus. Desertui - gaivi Panna cota su apelsinų ir koncentruota citrusinių vaisių esencija Knorr, pagaminta iš laimų, mandarinų ir kvapiųjų mandarinų - yuzu.

Atsigaivinimui - gardžiosios Lipton arbatos ir gaivus laimų ir braškių gėrimas su citrusinių vaisių sultimis.

Dėkojame Unilever Food Solutions šefams už įdomią ir aktualią informaciją, kruopščiai parengtus receptus ir neįtikėtinai skanią popietę! 

Ačiū susirinkusiems į renginį! Tikimės nuo šiol jūsų griliuose žuvys ir jūros gėrybės rasis vis dažniau, o pagaminti patiekalai susilauks dar daugiau ragautojų komplimentų! Žadėti pamokos receptai - jau jūsų pašto dėžutėse!

Linkime atrasti šefus savyje!  

Ankstesnis įrašas
Kitas pranešimas
Grįžti į NAUJIENOS

Palikite komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad prieš publikuojant komentarus, jie turi būti patvirtinti.